Bij MaaS staat de reiziger centraal

U15 zoekt continue naar mooie oplossingen in duurzame mobiliteit. Bij MaaS is misschien zo’n oplossing en daarom duiken we er graag nog even verder in!

Wat is MaaS?

MaaS is de Spotify van de muziekbranche en de Airbnb van de hotelbranche. Reizen met het vervoermiddel dat jou op dat moment het beste uitkomt. Dat is de dienst MaaS (Mobility as a service). Kies het vervoermiddel dat je wilt, wanneer je het wilt. Het OV, deelfietsen, deelauto’s, carpoolen en alles wat daartussen zit wordt met MaaS een aantrekkelijke optie. De werkgever en reiziger investeren niet meer in het bezit, maar in het gebruik. Wel zo flexibel voor werknemers.


Waarom nu?

De komende jaren trekken er wereldwijd steeds mensen naar steden. De druk op transport gaat enorm toenemen. Het succes van MaaS is te herleiden naar twee trends. Ten eerste willen mensen in een leefbare stad leven en minder in een stad vol parkeerplekken. En ten tweede staan mensen veel meer open voor minder bezit en meer gemeenschappelijk goed. Carsharing en het delen van publieke fietsen neemt toe.

U15

U15 is continu bezig met duurzame mobiliteit. Het creëren van een bewustzijn bij werkgevers en werknemers is daarbij de belangrijke eerste stap. Want werkgevers hebben veel invloed op het mobiliteitsgedrag van werknemers. En ze zorgen samen voor meer dan de helft van het spitsverkeer. Daarnaast staan auto’s gemiddeld 90% van de tijd stil. Dat is zonde. Werkgevers en werknemers betalen voor deze mobiliteit. MaaS is de oplossing om slim met vervoermiddelen en mobiliteit om te gaan. U15 helpt u vanuit haar onafhankelijke positie door een gratis advies en te helpen bij gedragsverandering van werknemers. Uiteindelijk om zoveel mogelijk werkgevers en werknemers de voordelen van MaaS te laten ervaren.

Lees hier het volledige artikel.

Kom in contact met U15.