De Kopgroep


Een groep enthousiaste leden die concreet met MaaS aan de slag gaan.

“Wie sluit zich aan bij de Kopgroep?” Martijn Elting van U15 heeft de vraag nog niet gesteld of er gaan al verschillende handen de lucht in. Goed nieuws!

De Kopgroep is een groep enthousiaste leden die wensen inventariseren en input leveren waar MaaS-aanbieders mee aan de slag kunnen. U15 faciliteert de Kopgroep en heeft het contact met de overheid.


Tijdens de brainstormsessie zijn de leden met mooie inzichten, relevante informatie en belangrijke voorwaarden gekomen. De basis van het visie-document over MaaS is gelegd. De Koplopers gaan aan de slag!


We stellen de verschillende koplopers graag voor! (v.l.n.r.)

Hanco de Labije van Tellindus

Serge van den Berg van BusinessConcern

Guido Hagen van Arcadis

Perry Kruin van EMOTION Sustainable Mobility

Adri Meijdam van a.s.r.

Flore Bijker van Infram

Arthur Zantinge van Sweco

Zejun Ding van Infram


Niet op de foto, maar wel in de Kopgroep:

Jack Knol van Capgemini

en ook RHDHV doet mee.

Zie jij de Kopgroep ook zitten en wil je heel graag een bijdrage leveren? Meld je aan!Waarom hebben de koplopers zich aangemeld?

Een aantal reacties:

“Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn. Om te horen waar andere bedrijven mee zitten. We willen het graag als een van de eerste bedrijven testen.”


Flore Bijker van Infram

“Wij bieden gedragsveranderingprogramma’s voor bedrijven. Het zou gek zijn als wij niet in de Kopgroep zitten, want ‘practice what you preach’. Ik vind het leuk om mijn steentje bij te dragen.”


Serge van den Berg van BusinessConcern

“Sweco is continu bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van de samenlevingen en steden van de toekomst. Daar is mobiliteit een belangrijk vraagstuk in. Hoewel de toekomst voor velen abstract lijkt, is de toekomst niet iets wat ons overkomt maar het resultaat van wat we met z’n allen doen of laten. Bij het vormgeven van de toekomst doen wij graag mee als speler, niet als de bal.”


Arthur Zantinge van Sweco

“Wij willen voortdurend alle mogelijkheden verkennen om duurzamer te worden. En met duurzamer bedoelen wij in eerste instantie het terugbrengen van de CO2-footprint. Mobiliteit is daar een groot onderdeel van en MaaS is een veelbelovend concept.”


Adri Meijdam van a.s.r.

“Wij faciliteren de duurzame mobiliteiten. Oftewel, Wij faciliteren de onderdelen van het MaaS-platform. Het is voor ons logisch om aan te sluiten bij de Kopgroep om zo alle mobiliteiten deelbaar te maken.”


Perry Kruin van EMOTION Sustainable Mobility