Wat is U15?

Werken aan duurzame mobiliteit. Dat doen we samen met ruim 200 werkgevers in Midden-Nederland. En bijna elke dag komen er nieuwe leden bij. Samen met het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, de provincie Utrecht en de grote steden maken we grote stappen. In duurzame acties en in de bewustwording ervan. Want duurzame mobiliteit heeft enorm veel voordelen:

Het verhoogt de bereikbaarheid, het haalt de kosten omlaag van brandstof en reistijd, het zorgt voor een lagere CO2-uitstoot én medewerkers worden vitaler.


En dat is hard nodig in de gemeente Utrecht. Wethouder Lot van Hooijdonk van gemeente Utrecht: “De aantrekkingskracht van Utrecht is groot voor inwoners, bedrijfsleven en toeristen. Mooi, maar het zet ons verkeerssysteem onder druk. Samen met U15 maak ik me hard om Utrecht ook in de toekomst duurzaam bereikbaar te houden.”


Sterk netwerk

Onze leden delen niet alleen kennis en ervaringen met elkaar, maar bundelen ook hun krachten of vraagstukken voor concrete oplossingen. Zoals het stimuleren van fietsen en het invoeren van een mobiliteitsbudget. Daarvoor werken we samen met Goedopweg en we vertegenwoordigen het bedrijfsleven in Beter Benutten Midden-Nederland.

Praktische oplossingen

Binnen U15 zijn veel experts actief die leden advies en tips geven om hun uitstoot te reduceren. Dit is precies de kern en het doel van ons bestaan: zoveel mogelijk CO2 reduceren. We beginnen hiermee door eerst de uitstoot te meten. Dit geeft ons concrete cijfers en inzicht in de mobiliteit van een organisatie. Op basis van die resultaten geven we unieke tips en adviezen om je footprint nóg kleiner te maken.

“Een rapport verdwijnt snel in een la. Maar de tips van U15 pas je direct toe.”

Martin Ritmeester van Baxter

Facts & Figures duurzame mobiliteit

U15-successen:

40%

van de 9.900 spitsmijdingen die Goedopweg realiseerde komt door werk van U15


55%

van de U15-leden reist met een alternatief op de auto, tegenover 35% bij niet-leden


71.000

werknemers worden via onze 200 leden gestimuleerd om duurzaam te reizen


Utrecht

is de gemeente met de meest duurzame mobiliteit

Maar we zijn er nog niet, want:

Utrecht groeit hard:

in de aankomende 10 jaar komen er 100.000 woningen en 50.000 arbeidsplaatsen bij

In 2019 en 2020 vinden er veel grootschalige werkzaamheden plaats aan de A2

Files zijn met 20% toegenomen in Utrecht